سئو تجربه کاربری

راهنمای سئو تجربه کاربری در سال 2023

سئو تجربه کاربری یا بهینه سازی موتورهای جستجو بر روی اطمینان از اینکه جنبه های مختلف وب سایت شما برای مطابقت با استانداردهای موتورهای جستجو بهینه شده اند تمرکز دارد. این کمک می کند تا مطمئن شوید که صفحات وب شما در صفحات نتایج موتور جستجو رتبه بالاتری دارند. در نهایت، این باعث جذب ترافیک ارگانیک به وب سایت شما می شود، بنابراین، به شما کمک می کند تا حضور آنلاین خوبی داشته باشید.

اما اگر سئو  سایت اینقدر بر این تمرکز دارد که وب سایت شما برای موتورهای جستجو خوب به نظر برسد، تجربه کاربری چگونه در این امر نقش دارد؟ اینجاست که سئوی تجربه صفحه گوگل وارد عمل می شود.

تجربه کاربری چیست؟

تجربه کاربری (UX) به تمام جنبه های تعامل و تجربه کلی کاربران با یک محصول، سیستم، خدمات یا شرکت مربوط می شود. نظر کاربر را در مورد سودمندی، سهولت استفاده و کارایی چیزی که استفاده می‌کند در نظر می‌گیرد.

تجربه صفحه کاربر

UX و SEO چگونه به هم متصل هستند؟

در آن روزگار، گوگل فقط به تعداد کلمات کلیدی موجود در صفحه وب شما اهمیت می داد. هرچه کلمات کلیدی بیشتری در صفحه وب خود داشته باشید، شانس بیشتری برای رتبه بندی در صفحات نتایج موتورهای جستجو خواهید داشت.اما همانطور که تکنولوژی رشد می کند، گوگل اکنون به طور قابل توجهی عوامل بیشتری را نسبت به تعداد کلمات کلیدی موجود در صفحه وب شما در نظر می گیرد. یکی از این عوامل این است که صفحه وب شما چقدر به نیازهای کاربران پاسخ می دهد.

در اینجا چند سوال وجود دارد که می توانید در مورد سئو تجربه کاربری از خود بپرسید:

محتوای شما چقدر با درخواست کاربر مرتبط است؟

کاربر چقدر راحت اطلاعات مورد نیاز خود را پیدا می کند؟

آیا محتوای شما مفید و جذاب است؟

کاربر چقدر راحت در مسیر وب سایت شما حرکت می کند؟

آیا وب سایت شما امن است؟

آیا وب سایت شما برای موبایل مناسب است؟

SEO و UX دست به دست هم می دهند زیرا می خواهند بهترین تجربه ممکن را برای کاربران به ارمغان بیاورند.

نقش پردازش زبان طبیعی در SEO تجربه کاربر

همانطور که بحث کردیم، گوگل اکنون فقط نگران کلمات کلیدی نیست. در حال حاضر این موضوع در نظر گرفته می شود که محتوای شما چقدر مرتبط و مفید است تا به کاربران در پاسخ به سؤالات آنها کمک کند.

اینجاست که پردازش زبان طبیعی وارد می شود. گوگل از این شاخه هوش مصنوعی برای درک متن مانند انسان ها استفاده می کند. این باعث می شود که نه تنها کلمات کلیدی موجود، بلکه زمینه و کیفیت محتوا را نیز درک کنید.

هرچه گوگل محتوای یک صفحه وب را بیشتر درک کند، بهتر می تواند صفحات وب را پیشنهاد کند که به کاربران کمک کند.

این نیز با تجربه کاربر هماهنگ است. این اولویت را برای کاربران آسان می کند تا اطلاعات مورد نیاز خود را در سریع ترین و راحت ترین راه ممکن پیدا کنند.

در پایان روز، محتوا همچنان پادشاه است. اگر محتوای شما مفید، مرتبط، دقیق و قابل اعتماد باشد، در این صورت شما هم به سئو و هم به تجربه کاربر ضربه می‌زنید.

بسیاری از وب‌سایت‌هایی که با شما رقابت می‌کنند احتمالاً به مشکلاتی که قصد حل آنها را دارید پاسخ می‌دهند. بنابراین چه چیزی محتوای شما را از رقبایتان متمایز می کند؟

در اینجا چند نکته وجود دارد که می توانید برای ایجاد محتوای بهتر نسبت به رقبای خود دنبال کنید:

بحث های خود را به بحث های کوچکتر تقسیم کنید. برخی از افراد درک مفاهیم پیچیده را آسان‌تر می‌کنند اگر آن‌ها را به مفاهیم کوچک‌تری تقسیم کنید تا بتوانند مفاهیم پیچیده را بهتر درک کنند.

به جای برشمردن چیزها در یک جمله طولانی، از لیست استفاده کنید. برای چشم راحت تر است.

سعی کنید بحث های خود را به تصویر بکشید. برخی از افراد اگر بتوانند آنچه را که شما در حال بحث کردن هستند ببینند، درک آن آسان‌تر است.

آمار را با اینفوگرافیک خلاصه کنید. اگر مردم بتوانند اعدادی را که شما در مورد آنها صحبت می کنید تجسم کنند، درک آنها آسان تر خواهد بود.

Google Take On UX

گوگل به تجربه کاربری یک وب سایت اهمیت می دهد زیرا یک عامل رتبه بندی است که برای تصمیم گیری در مورد اینکه سایت شایسته قرار گرفتن در نتایج جستجو است استفاده می شود. اگر UX بد باشد، به احتمال زیاد خواننده به سایت بعدی می رود که تجربه کاربری بهتری دارد. بنابراین بله، گوگل UX را به عنوان یک عامل مهم در هنگام خزیدن در هر سایت یا صفحه ای در نظر می گیرد.

دستورالعمل های ارزیابی کیفیت گوگل

برای ساده کردن کار، Google دستورالعمل های ارزیابی کیفیت را منتشر کرده است . همانطور که از نام آن پیداست، این یک دستورالعمل یا یک کتاب قانون است که خزنده‌های گوگل باید از آن پیروی کنند تا ببینند آیا محتوا به اندازه کافی ارزش ایندکس شدن و نمایش در نتایج جستجو را دارد یا خیر.

دستورالعمل ها توسط ماشین ها/الگوریتم ها دنبال و پیاده سازی می شوند. تنها در صورت بروز مشکل جدی، یک انسان درگیر است. هر بار این فرآیند توسط الگوریتم انجام می شود تا چندین نفر مجبور نباشند روی چندین مشکل کار کنند و باعث هرج و مرج شوند. همانطور که فرآیند خودکار است، الگوریتم کار را برای آنها انجام می دهد.

انسان ها فقط در صورت وجود مشکل جدی درگیر می شوند تا بتوانند تصمیم بگیرند که چگونه به جلو حرکت کنند. این افراد یک تیم تشکیل می دهند و به آنها رتبه دهندگان کیفیت گوگل می گویند. وظیفه آنها ارزیابی وب سایت ها و بررسی اینکه آیا آنها با دستورالعمل های Google مطابقت دارند یا خیر است. علاوه بر این، آنها به تجربه کاربری یک سایت نیز توجه می کنند.

دستورالعمل های ارزیابی کیفیت در مورد تجربه کاربر چه می گویند

اولین چیزی که دستورالعمل از ارزیاب‌ها می‌خواهد انجام دهند این است که تنظیماتی را که می‌تواند در تجربه کاربر اختلال ایجاد کند، خاموش کنند. بنابراین آنها هر برنامه افزودنی مرورگر را غیرفعال می کنند و کوکی ها را مدیریت می کنند.

این دستورالعمل‌ها همچنین ارزیابی‌کنندگان را تشویق می‌کند تا به وب‌سایت‌هایی که مطابقت ندارند و تجربه ضعیفی ارائه می‌دهند، امتیاز کمتری بدهند:

دانلودهایی که خود به خود شروع می شوند.

محتوایی که خواندن، مشاهده یا استفاده از آن دشوار است.

عدم کارایی صفحه ناشی از عواملی مانند طراحی یا نگهداری ضعیف است.

طعمه کلیک یا عناوین گمراه کننده که کاربر را پس از مشاهده مطالب موجود در صفحه سردرگم می کند.

علاوه بر این، گوگل همچنین اشاره می کند که تبلیغات به خودی خود چیز بدی نیستند، که منطقی است زیرا تعداد زیادی از مشاغل برای کسب سود به تبلیغات وابسته هستند و حتی گوگل از تبلیغات درآمد کسب می کند. اما نکته کلیدی که باید از این موضوع حذف کرد این است که گوگل می خواهد تبلیغات بخش مثبتی از تجربه و چیزی باشد که به ارزش سایت بیافزاید. به عنوان مثال، خود تبلیغات می تواند با نوع محتوایی که کاربر به دنبال آن است مرتبط باشد و بنابراین تبلیغ باید بتواند نوعی ارزش یا اطلاعات به آنها بدهد.

تبلیغات زمانی که نامربوط و/یا هرزنامه باشند به یک مزاحمت تبدیل می شوند. همچنین مواردی از صفحات خوب وجود دارد که بر اساس رتبه‌بندی‌های کیفیت با توجه به دستورالعمل‌ها امتیاز کمتری کسب کرده‌اند، زیرا تبلیغات مشاهده صفحه را برای کاربران سخت‌تر می‌کرد.

از طرف دیگر، اگر صفحه ای محتوای اضافی داشته باشد که برای کاربر مفید باشد، امتیاز خوبی کسب می کند.

تجربه کاربری (UX)

دستورالعمل های ارزیابی کیفیت گوگل

نکته جالب توجه این است که تجربه کاربری ضعیف در تلفن‌های همراه سخت‌تر رفتار می‌شود، زیرا تعداد زیادی از کاربران از گوشی‌های هوشمند خود برای جستجوی چیزی و خواندن مطالب آنلاین استفاده می‌کنند، در شرایطی که زمان بیشتری نسبت به یک کاربر دسکتاپ دارد. بنابراین اگر UX ضعیف طراحی شده باشد، می تواند باعث شهرت بدی در گوگل شود، زیرا خواندن و پیمایش در موتور جستجو در گوشی هوشمند در مقایسه با رایانه شخصی دشوار است. صفحه نمایش کوچکتر، متن و تصاویر همراه با این واقعیت که ناوبری کاملاً دستی است، طراحی UX را برای تجربه تلفن همراه مهم تر می کند.

برای بهبود سرعت سایت چه کاری می توان انجام داد؟

گوگل به وضوح تاکید زیادی بر سرعت سایت دارد . برای بهبود سرعت سایت، باید رابط کاربری را بهبود ببخشید و عناصر ناکارآمد در سایت مانند تصاویر یا ویدیوهای بسیار بزرگ یا انیمیشن هایی که ممکن است نیازی به آنها نباشد را کاهش دهید. پس از حفظ ضروری ترین عناصر گرافیکی، مطمئن شوید که آنها را بهینه کنید (معمولاً با استفاده از نوعی فشرده سازی) به طوری که در همه دستگاه ها، به ویژه گوشی های هوشمند، سریع باشند.

راه دیگری که می توانید سرعت سایت خود را بهبود ببخشید این است که به CRUX نگاه کنید . گزارش تجربه کاربر کروم یا CRUX مجموعه ای از داده های عمومی است که از داده های Google Chrome جمع آوری شده است. می توانید سرعت سایت رقبای خود را بررسی کنید و از آن به عنوان معیاری برای مقایسه سرعت سایت خود استفاده کنید. این یک ابزار مفید اما اساسی است، بنابراین اطلاعات زیادی را ارائه نمی دهد.

می‌توانید به رابط داده تجربه کاربری Chrome بروید که به شما امکان می‌دهد به گزارش CRUX در BigQuery دسترسی داشته باشید . با این حال، به یاد داشته باشید که برای اطلاعات عمیق تر، به کسی نیاز دارید که SQL را بشناسد، اما به غیر از آن، ابزار بسیار مفیدی است.

به عنوان یک نکته مهم عناصر کور وب وایتالز. به Time To First Byte یا همانطور که معمولاً به آن TTFB می گویند بیشتر توجه کنید. این مدت زمان از اتصال به سرور تا اولین بایت دانلود شده است. معیارهای دیگری که باید به آنها توجه کرد عبارتند از First Contentful Paint (سرعت بارگذاری درک شده) و DOM ContentLoaded (سند اولیه HTML بارگیری و تجزیه می شود).

با کمک این معیارها می توانید عناصر سایت خود را که کند هستند شناسایی کرده و به آنها رسیدگی کنید.

PPC

گوگل کیفیت تبلیغات پرداخت به ازای کلیک را در نظر می گیرد تا با راهنمای ارزیابی کیفیت مطابقت داشته باشد. بنابراین، همانطور که انتظار می رود، UX تبلیغات PPC نقش مهمی در رتبه بندی بازی می کند زیرا اگر تبلیغات مزاحم و تاخیری شوند، امتیاز کمتری به آنها داده می شود.

مزیت دیگری که بازاریابان باید در نظر بگیرند این است که اگر UX یک تبلیغ واقعا خوب باشد، باید هزینه کمتری برای نمایش تبلیغات خود بپردازند. اگر کیفیت درجه یک باشد و از دستورالعمل ها پیروی کند، به احتمال زیاد تبلیغ شما از نظر موقعیت آن در یک صفحه اولویت دارد. هر چه بالاتر و قابل مشاهده تر باشد، بهتر است.

نکاتی برای بهینه سازی وب سایت با سئوی تجربه کاربری

1. محتوای خود را با عنوان سازماندهی کنید

سرفصل ها درک ساختار محتوای شما را برای کاربران و موتورهای جستجو آسان تر می کند. حتی می‌توانید فهرستی از مطالب را با پیوندهای داخلی در ابتدای پست‌های وبلاگ خود ایجاد کنید که کاربران را به بخش‌های خاصی از محتوای شما هدایت می‌کند. این باعث می شود که آنها به راحتی به اطلاعات مورد نیاز خود بپرند. 

سرفصل ها باید هم به موتورهای جستجو و هم به خوانندگان بگویند که پاراگراف ها یا بخش های زیر آنها در مورد چیست. این به شما کمک می کند داستان یا اطلاعات متوالی را بگویید.

برای موتورهای جستجو، سرفصل ها خزیدن و درک صفحات وب شما را آسان تر می کنند. این به آنها نکاتی را در مورد اینکه محتوای شما در مورد چیست می دهد.

برای کاربران، پیدا کردن اطلاعات مورد نیاز برای آنها آسان تر است. پیمایش در مسیر اطلاعاتی که به آنها نیاز دارند و نیاز ندارند از طریق سرفصل هایی که محتوا را جدا می کنند آسان تر می شود.

2. حرکت در وب سایت خود را آسان کنید

از آنجایی که ما قبلاً در مورد آسان کردن کاربران برای پیمایش محتوای شما صحبت کرده ایم، اجازه دهید در مورد پیمایش وب سایت شما نیز صحبت کنیم.

همه بازدیدکنندگان وب سایت وقتی وب سایت شما را پیدا می کنند از صفحه اصلی شما عبور نمی کنند. اگر اولین نقطه تماس آنها یک صفحه وب خاص باشد، نمی توانید همه آنها را با دستورالعمل های موجود در صفحه اصلی خود راهنمایی کنید. به همین دلیل داشتن ساختار وب سایتی که به راحتی قابل درک و پیمایش باشد بسیار مهم است.

دکمه های ناوبری باید به راحتی قابل تشخیص باشند. آنها همچنین باید همیشه در صفحه نمایش کاربر شما حضور داشته باشند تا هر زمان که می خواهند صفحه وب دیگری پیدا کنند، بتوانند به راحتی این کار را انجام دهند.

3. سرعت بارگذاری سایت خود را بهبود بخشید

سرعت سایت نشان دهنده سرعت پاسخگویی یک وب سایت به درخواست کاربران است. سرعت وب سایت شما از سال 2010 یک فاکتور مهم رتبه بندی برای گوگل بوده است. اعلام شد که به یک فاکتور رتبه بندی تبدیل می شود زیرا وقتی وب سایت ها کند پاسخ می دهند بازدیدکنندگان زمان کمتری را برای آنها صرف می کنند.

این برای سرعت بارگذاری موبایل نیز صدق می کند. طبق آمار، گوگل در ژانویه 2022 ، 93.2 درصد از بازار جستجوی موبایل در ایالات متحده را به خود اختصاص داده است. به همین دلیل است که گوگل به سرعت بارگذاری وب سایت شما در صفحه نمایش تلفن همراه اهمیت می دهد.

طبق آمار، اگر وب سایت شما بین 1 تا 3 ثانیه بارگذاری شود، احتمال بازگشت کاربران به 32 درصد می رسد . اگر 5 ثانیه طول بکشد، به 90٪ افزایش می یابد. اگر 6 ثانیه طول بکشد تا بارگذاری شود، احتمال پرش به 106٪ می رسد.

Bouncing یا Bounce Rate اصطلاحی است که کاربری را توصیف می کند که صفحه وب شما را باز می کند اما بلافاصله بدون انجام کار دیگری آن را ترک می کند. این چیزی است که باید به آن توجه کرد زیرا نرخ پرش بالا منجر به رتبه های پایین تر می شود.

در اینجا چند نکته وجود دارد که می توانید برای سرعت بخشیدن به بارگذاری صفحات وب خود دنبال کنید:

از یک هاست سریع برای وب سایت خود استفاده کنید.

تعداد درخواست های HTTP را کاهش دهید.

HTML خود را ساده کنید.

فایل های خود را با استفاده از Gzip فشرده کنید.

از شبکه تحویل محتوا استفاده کنید.cdn

تصاویر خود را بهینه کنید

از تغییر مسیر URL خودداری کنید.

برای بررسی اینکه آیا صفحات وب شما به اندازه کافی سریع بارگذاری می شوند، می توانید از ابزار PageSpeed ​​Insights Google استفاده کنید. فقط URL خود را وارد کنید و مشکلاتی را که صفحه وب شما ممکن است با پاسخگویی تلفن همراه داشته باشد به شما نشان می دهد. جدای از ارزیابی سرعت بارگذاری موبایل شما، PageSpeed ​​Insights همچنین به شما پیشنهاداتی در مورد نحوه بهینه سازی بیشتر صفحه خود می دهد.

4. بهینه سازی موبایل

همانطور که قبلا ذکر شد، کاربران تلفن همراه به طور تصاعدی در حال رشد هستند. به همین دلیل است که گوگل موبایل فرندلی را به عنوان یک عامل مهم در رتبه بندی در اولویت قرار داده است.

در سال 2015، گوگل اعلام کرد که به‌روزرسانی سازگار با موبایل خود را عرضه خواهد کرد . این اولویت بندی صفحات وب است که در نتایج جستجو برای موبایل مناسب هستند و بهترین تجربه را برای کاربرانی که برای مرور اینترنت به تلفن همراه خود دسترسی دارند به ارمغان می آورد.

به همین دلیل است که بهینه سازی صفحات وب برای تلفن های همراه مهم است. جدا از اینکه گوگل صفحات وب را بالاتر رتبه بندی می کند، شما همچنین بازدیدکنندگان خود را بدون توجه به دستگاهی که از چه دستگاهی استفاده می کنند، مشاهده وب سایت شما را آسان تر می کنید، که این همان چیزی است که سئوی تجربه کاربر در مورد آن است.

طراحی وب سایت موبایل در سال 2022

سوالات متداول

1. آیا سئو مهمتر از تجربه کاربر است؟

اگر می خواهید رتبه کلی وب سایت خود را افزایش دهید، هر دوی آنها به یک اندازه مهم هستند.

2. آیا گوگل به محتوا به کلمات کلیدی اهمیت می دهد؟

کلمات کلیدی یکی از عواملی هستند که گوگل در رتبه بندی محتوای شما در نظر گرفته است. اما کیفیت محتوای شما در حال حاضر نیز نقش مهمی در رتبه بندی شما دارد. هدف گوگل ارائه بهترین خدمات به کاربران خود است، بنابراین محتوایی را اولویت بندی می کند که پاسخگویی به سوالات کاربران را آسان می کند.

3. گوگل چگونه محتوای شما را درک می کند؟

Google از هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی از طریق پردازش زبان طبیعی برای درک زمینه کلی محتوای شما استفاده می کند.

استفاده از تجربه کاربری SEO به نفع شما

SEO بر ایجاد محتوایی تمرکز دارد که موتورهای جستجو برای کاربران مفید می دانند. روزهایی که موتورهای جستجو فقط بر تعداد کلمات کلیدی موجود در محتوای شما تمرکز می کنند گذشته است. در حال حاضر، آنها همچنین بر عوامل دیگری مانند میزان مرتبط و مفید بودن محتوای شما در پاسخ به سؤالات کاربران تمرکز می کنند.

از سوی دیگر، تجربه کاربری بر این تمرکز دارد که کاربران بتوانند در هر نقطه تماس با وب سایت، کاری را که می خواهند انجام دهند. این به خوبی با هدف سئوی تجربه کاربر مرتبط است زیرا هر دو بر روی ایجاد تجربه کلی کاربران به یک تجربه روان، سریع و معنادار تمرکز می کنند.

اینکه بتوانید از قدرت سئوی تجربه کاربری به نفع خود استفاده کنید، به شما کمک می کند تا رتبه خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهید. شما نه تنها نیازهای موتورهای جستجو را برآورده می کنید، بلکه کاربران خود را نیز در اولویت قرار می دهید.

منبع: seoword

5/5 - (4 امتیاز)
  • برچسب ها :

دیدگاه شما